Zomer in Canada

Wanneer is het zomer in Canada?
Een groot deel van Canada kent een strenge winter. Het is dan echt heel koud in Canada. In het noorden kunnen de temperaturen zelfs dalen tot -40° Celsius. In de zomer kun je echter betere temperaturen verwachten. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 22 en 26° Celsius. Vooral in het zuiden van dit prachtige land kan het heerlijk warm worden.
De zomer begint in Canada in dezelfde periode als in Nederland. De Canadese zomer begint dus ook op 21 juni. Veel mensen zien de zomer als de perfecte periode voor een rondreis door Canada. En gelijk hebben ze! In de zomermaanden kun je tevens profiteren van meer zonuren.

Het klimaat in Canada
Ondanks de grootte van het land heeft Canada niet heel veel verschillende klimaatgebieden. Het grootste gedeelte van Canada heeft een landklimaat. Dit houdt in dat de winters erg streng zijn, maar het lekker warm kan worden in de zomer. Het gematigde zeeklimaat met milde winters en warme zomers komt voor aan de westkust van het land. Het noorden van Canada heeft een toendraklimaat. En de Rocky Mountains kennen voornamelijk een hooggebergteklimaat. In deze gebieden is het vrijwel het hele jaar door koud. Het is altijd handig om u te verdiepen in de klimaatinfo, zodat u daar rekening mee kunt houden bij het plannen van uw Canada-reis.

In de zomer naar Canada
Het klimaat van Canada is vanaf mei al ideaal voor een actieve vakantie. In tegenstelling tot veel andere landen is het weer in juli ook erg geschikt voor een vakantie vol avontuur. De temperaturen stijgen in deze maand, maar vaak niet tot een temperatuur waarop het niet meer uit te houden is. Lees hier meer over de beste reistijd naar Canada. Wil jij graag naar dit fascinerende land in de zomervakantie? Boek je reis vandaag nog. Waar in Canada de reis ook naar toe gaat, het is vrijwel zeker dat je een onvergetelijke vakantie zult beleven en tevens spectaculaire natuurgebieden gaat tegenkomen.