Visa Voor Canada – Aanvragen van een eTA

U wilt nu zeker een rondreis boeken naar prachtige land Canada, en uiteraard moet u weten wat u hiervoor nodig hebt. Een belangrijke vereiste is het eTA voor Canada. Het is sinds november 2016 verplicht om deze evisum aan te vragen om het land te kunnen bezoeken. In dit artikel leggen we u graag uit wat dit is en hoe u een eTA kunt aanvragen.

Wat is een electronic Travel Authorisation?

Het eTA is een elektronische reisdocument en staat voor electronic Travel Authorisation. Dit reisdocument is sinds 2016 verplicht voor buitenlanders die per vliegtuig naar Canada willen reizen. Dit geldt tevens ook voor een doorreis. De eTA voor Canada is zoals het naam al aangeeft, geheel elektronisch en wordt het dus ook elektronisch gekoppeld aan een paspoort. Het voordeel hiervan is dan ook dat je geen extra papieren mee hoeft te nemen op reis.

Een eTA kun je gemakkelijk online aanvragen

Met de komst van internet kun je tegenwoordig ook je reisdocumenten eenvoudig en snel online aanvragen. Voor slecht €19,95 kun al een officiële evisum voor Canada aanvragen en vaak ontvang je de documenten al op dezelfde dag. Ondanks het snelle verwerking, raden de meeste aanbieders aan om alsnog het visum op tijd aan te vragen.

U kunt bijvoorbeeld een eTA formulier indienen op evisumservice.nl. Hier verloopt het proces helemaal in het Nederlands en men kan eenvoudig en veilig betalen. Uiteraard is een eTA ook te regelen via het Canadese consulaat. Maar dit proces is vaak in het Engels en de betaalmogelijkheden zijn vaak beperkt.

Voor wie is het eTA bedoeld?

Het eTA voor Canada is bedoeld voor alle reizigers van een ander land dan de VS die zonder een visum het land binnen kunnen reizen. Deze elektronische visum is niet nodig als men over land of zee Canada binnen reizen. Inwoners met een permanente verblijfsvergunning in Canada hoeven geen eTA aan te vragen. Dit geldt niet voor inwoners van de VS met een permanente verblijfsvergunning. Heb je als student of werkende persoon een vergunning hebt ontvangen vóór 1 augustus 2015, dan moet je een eTA aanvragen als je van plan bent om buiten het land te reizen en terug vliegt met het vliegtuig.

Geldigheid van het visum Canada

De electronic Travel Authorisation is 5 jaar geldig of eerder als uw paspoort eerder verloopt. Met dit reisdocument kunt maximaal 6 maanden verblijven in Canada. Vaak bepaalt de douane op het Canadese luchthaven bij uw aankomst hoelang u mag verblijven in het land.

De voorwaarden voor het eTA aanvragen

Het eTA is dus bedoeld voor toeristische reizigers die het land willen betreden. Let daarom goed op dat uw gegevens kloppen bij het aanvragen van dit reisdocument. Want als er fouten in staan kunt u op het Canadese luchthaven alsnog geweigerd worden om het land binnen te treden.

Voor diplomaten en stewardessen is dit visum voor Canada niet verplicht. Zij moeten dan persoonlijk contact opnemen met de Canadese Ambassade.

Ga zonder zorgen op reis

Nu u weet wat een eTA is en waar u dit kan regelen, kunt het land mooie land gaan bezoeken! En doe dit uiteraard wel op tijd!