Van Amerika naar Canada

Via Amerika naar Canada en andersom
Stelt u voor dat u eerst een maand door Amerika wilt reizen en vervolgens de ongerepte natuur van Canada wilt gaan ontdekken. Of misschien wilt u eerst naar Canada en dan pas naar Amerika reizen. In beide situaties is het handig om van tevoren te weten welke reisdocumenten u nodig heeft om de grens over te kunnen steken. Zo gaat u voorbereid op reis en komt u niet voor verrassingen te staan. In dit artikel leest u hier meer over.

ESTA en/of ETA
Amerika en Canada werken beiden met een Electronic System for Travel Authorization programma (ESTA/ETA). Dit zijn geautomatiseerde systemen die vast stellen of reizigers zonder visum naar of via Amerika en/of Canada mogen reizen. Dit geldt voor burgers uit landen die deelnemen met het Visa Waiver Program. Reizigers die korter dan 90 dagen in Amerika of Canada willen blijven hoeven een visum aan te vragen. Een ESTA of ETA toestemming is dan genoeg. Het is als het ware een elektronische reistoestemming. De ESTA moet je aanvragen als je naar de Verenigde Staten reist en de ETA is nodig voor reizen naar Canada.

ESTA/ETA aanvragen
Klik hier voor de ESTA aanvraag om naar Amerika te reizen. Dit regelt u allemaal voor vertrek. Zonder de digitale reistoestemming kun je namelijk niet reizen. Deze digitale reistoestemming kost ongeveer 12€. De ETA om naar Canada reizen kunt u ook eenvoudig online aanvragen. Hiervoor betaal je ongeveer €4 tot €5. U moet de ESTA of ETA aanvragen als je per vliegtuig in Amerika of Canada aankomt. Als u vanuit Amerika met de auto, bus, trein of boot naar Canada wilt reizen, dan heeft u als Nederlander geen ETA nodig. U dient wel uw reisdocumenten mee te nemen. Andersom geldt hetzelfde: je hebt dus alleen een ESTA of ETA nodig als je per vliegtuig aankomt in het andere land.