Beste reistijd voor Canada

Beste tijd om naar Canada te gaan

Canada is het land van de ongerepte natuur en de bruisende steden. De waanzinnige natuur van dit land bestaat uit imposante bergketens, adembenemende meren, gletsjers en uitgestrekte bossen waar veel bijzondere dieren leven. Benieuwd geworden? Lees hier meer over dit prachtige land en het klimaat in Canada.

Wat is er te doen in Canada?
Canada is daarnaast een zeer veelzijdige bestemming. Duik bijvoorbeeld de hele vakantie de natuur in of kies voor een vakantie waarbij wildlife centraal staat. Canada is natuurlijk ook een prachtige bestemming voor een gezellige wintersportvakantie. Ook een stedentrip is aan te raden, omdat er genoeg te beleven valt in de Canadese steden. Genoeg redenen dus om Canada te kiezen als jouw volgende vakantiebestemming. De vraag is echter: ‘Wat is de beste tijd om het land te gaan bezoeken?’.

Beste reistijd
Het is moeilijk om te zeggen wat de beste periode is om naar Canada te gaan. De beste reistijd is namelijk afhankelijk van het soort vakantie die u wilt gaan doen en waar je naartoe wilt gaan. Canada is namelijk een stuk groter dan Nederland, waardoor het niet gek is dat er sprake kan zijn van grote temperatuurverschillen. De temperaturen liggen bijvoorbeeld een stuk lager in Noord-Canada vergeleken met de temperatuur in Vancouver. Het weer in Quebec is ook vaak een stuk aangenamer dan in het hoge noorden. Over het algemeen kan er gesteld worden dat de beste reisperiode ongeveer van mei t/m oktober is, omdat de temperaturen dan iets hoger liggen en je meer zonuren hebt. De winters zijn hier vaak koud, lang en donker.

Beste reistijd voor de verschillende type vakanties
Droomt u ervan om te gaan skiën of snowboarden in Canada? Dan ben je niet de enige. Op wintersport gaan in Canada staat op het lijstje van veel wintersporters. U kunt het best een tripje boeken tussen november en eind april. Canada in mei is ook erg mooi. Er zijn dan mensen die in deze periode naar Canada gaan om de prachtige natuur te bewonderen of om wilde dieren te spotten. U kunt voor een mooie natuurreis of indrukwekkende wildlife reis het beste voorjaar of de zomer gaan. Lees hier meer over wanneer de zomer in Canada is. Als je orka’s en walvissen wilt spotten kun je ook het beste in de zomer gaan. In deze periodes bloeit de natuur ook op. De weersomstandigheden zijn dan ideaal voor een actieve vakantie in de natuur.