Victoria

De stad Victoria ligt helemaal in het zuiden van het Vancouver Island, dat ten westen van Canada ligt. De stad ligt op slechts 100 km afstand van Vancouver. De stad is vernoemd naar  Queen Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig staat de stad ook wel bekend als de City of Gardens. Victoria is een levendige stad en een populaire toeristische bestemming met een bloeiende technologiesector. Wat u allemaal kunt doen in deze stad leest u hieronder.

Royal British Columbia Museum

Opgericht in 1886, het Royal British Columbia Museum bestaat uit The Province of British Columbias natuurlijke en menselijke geschiedenis museum evenals de British Columbia Provincial Archives. Het Royal BC Museum omvat drie vaste galeries: moderne geschiedenis, natuurlijke historie en de geschiedenis inheemse bevolking. De collecties van het museum bestaat uit ongeveer 7 miljoen objecten, waaronder kunstvoorwerpen, natuurlijke historie monsters, en archiefstukken. De collecties zijn verdeeld in acht categorieën:

  • Entomologie
  • Plantkunde
  • Paleontologie
  • Ichthyology
  • Invertebrate Zoology
  • Herpetologie
  • Zoogdieren
  • Ornithology

Het museum organiseert ook exposities. Eerdere exposities lieten kunstvoorwerpen zien die te maken hebben met de Titanic, Leonardo da Vinci, het oude Egypte en Genghis Khan. Het IMAX theater toont zowel educatieve films als commerciële.

Beacon Hill Park

Beacon Hill Park is maar liefste 75 hectaren groot en ligt langs de oever van Juan de Fuca Strait. Het park is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Het bevat een aantal voorzieningen, waaronder bossen, kustlijn wandelpaden, twee speeltuinen, een waterpark, sportvelden, een kinderboerderij, tennisbanen, vele vijvers en aangelegde tuinen.

Victoria Bug Zoo

De Victoria Bug Zoo is een twee-kamer mini-dierentuin, dat is gevestigd in het centrum van Victoria. De Bug Zoo vertoont ongeveer 50 soorten insecten, spinachtigen en miljoenpoten. Momenteel heeft het de grootste tropische insecten collectie in Noord-Amerika en heeft Canadas grootste mierboerderij die leafcutter mieren bevat. Bezoekers kunnen kiezen om gewoon rond te lopen, maar kunnen voor een rondleiding met een gids kiezen. De gids verteld over de insectenwereld. Al u er voor kiest om met ene gids te lopen, dan hebben zij de mogelijkheid om verschillende soorten insecten vast te houden, zoals vogelspinnen, kakkerlakken, schorpioenen, wandelende takken, duizendpoten, en bidsprinkhaan.

Butchart Gardens

De Butchart Gardens is een groep schitterende tuinen in Brentwood Bay, gelegen in de buurt van Victoria op het Vancouver Island. De tuinen krijgen bijna een miljoen bezoekers per jaar. De tuinen zijn aangewezen als National Historic Site of Canada als gevolg van hun internationale bekendheid.

Thunderbird Park

Thunderbird Park is een park in Victoria, naast het Royal British Columbia Museum. Het park is de thuisbasis van vele totempalen (meestal Gitxsan, Haida, en Kwakwakawakw) en andere monumenten van de inheemse bevolking. Het park dankt zijn naam aan het mythologische Thunderbird van Inheemse Noord-Amerikaanse culturen, die is afgebeeld op vele totempalen. Ook in het park zijn St. Anne Schoolgebouw (gebouwd in 1844), Helmcken House (gebouwd in 1852 door Dr John Helmcken), het Mungo Martin House (Wawaditla) en een traditionele Kwakwakawakw (gebouwd in 1953 door Kwakwakawakw Chief Mungo Martin). Het park is onderdeel van het Royal BC Museum Cultural Precinct, een gebied rond het museum dat een aantal historische bezienswaardigheden en monumenten bevat.