Vancouver

Aan de westkust van Canada ligt de stad Vancouver. Na Toronto is Vancouver de duurste stad van Canada. Verder staat de stad bekend als Noord Hollywood, omdat het de derde stad van Noord-Amerika is als het gaat om de filmproductie. Verder zullen veel mensen Vancouver kennen als de organisator van de Olympische Winterspelen van 2010 in samenwerking met het Whistler. Wat onder andere in deze stad te doen is leest u hieronder:

Vancouver Aquarium

Het Vancouver Aquarium (officieel het Vancouver Aquarium Marine Science Centre) is een openbaar aquarium in Vancouver. Naast het feit dat een belangrijke toeristische attractie is inVancouver, is het aquarium een centrum voor onderzoek en zeedier revalidatie. Het aquarium is ongeveer 9.000 vierkante meter groot en en er kan totaal 9.500.000 liter water in.

Stanley Park

Het stadpark van Vancouver is maar liefst 404,9 hectare groot, ter vergelijking, het park is ruim tien procent groter dan het New Yorkse Central Park. Het park is vernoemd naar Frederick Arthur Stanley opende het park in 1888 voor het publiek. Jaarlijkse wordt het park ongeveer 8 miljoen keer bezocht. Er wordt vooral gebruik gemaakt van de False Creek Seawall. Dit is een 9 kilometer lange dijk die om het park heen loopt. Men gebruikt het als pad om op te fietsen of te wandelen.

Museum of Anthropology at UBC

Het Museum of Anthropology is te vinden op de campus van de University of British Columbia. De kunstvoorwerpen die getoond worden hebben betrekking tot verschillende wereldculturen, maar de collectie staat vooral bekend om zijn kunst- en gebruiksvoorwerpen van oorspronkelijke bewoners van de Noordkust. In het museum zijn 38.000 etnografische voorwerpen en535.000 archeologische voorwerpen te bezichtigen. Verder worden er ook colleges en cursussen over:

  • Kunst
  • Antropologie
  • Archeologie
  • Conservatie
  • Museumstudies                                                                                                                                          

Lynn Canyon Suspension Bridge en Capilano Suspension Bridge

In District of North Vancouver zijn meerdere hangbruggen te vinden. De Lynn Canyon Suspension Bridge en Capilano Suspension Bridge zijn er daar 2 van. De Lynn Canyon Suspension Bridge is gebouwd in 1912 en is 50 meter hoog. De burg is onderdeel van het Baden-Powell Trail, een mountainbike parcour. Ondanks dat deze burg korter en lager is dan de Capilano Suspension Bridge, beweegt het wel meer als mensen erover lopen. De Capilano Suspension Bridge is 140 meter lang en hang 70 meter boven de rivier. De brug is gebouwd in 1888.

H. R. MacMillan Space Centre

Het in 1968 opgerichte HR MacMillan Space Centre is een astronomie museum. In het gebouw is van alles te doen en te zien. Zo zijn er live demonstraties overwetenschap in het GroundStation Canada Theatre, exposities en games in de Cosmic Courtyard, en shows over astronomie in het Planetarium Star Theatre. Naast het gebouw staat het Gordon MacMillan Southam Observatory. Het museum is populair bij toeristen en de bevolking van Vancouver.

Playland

Playland is het oudste pretpark van Canada. Het park heeft maar liefst 28 attracties, waarvan 3 achtbanen. Opvallend is dat het park ieder jaar een of twee attracties vervangt door een nieuwe. Tevens wordt ieder jaar in augustus een evenement georganiseerd voor de de lokale bewoners van Metro Vancouver. Er worden talentenjachten gehouden en zijn er dierenraces, Demolition Derbys en Monster Trucks.