Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en het economische centrum van Canada. Vooral op het gebied van financiën, telecommunicatie, media, softwareontwikkeling en medische wetenschap speelt Toronto een belangrijke rol. Voor toeristen is in deze stad genoeg te doen. Hieronder noemen een greep uit de vele toeristische trekpleisters die in Toronto te vinden zijn.

Royal Ontario Museum

Het Royal Ontario Museum werd in 1912 geopend en is sindsdien een belangrijke museum voor Toronto met dan een miljoen mensen per jaar. De ongeveer 6 miljoen items die het museum heeft staan in de ruim 40 galerieën. De vier verdiepingen die het museum heeft, zorgen er voor dat de totale oppervlakte van het museum uitkomt op 65.000 m². De collectie richt zich op natuurlijke historie en wereldculturen. Tevens wordt er door het museum onderzoek verricht.

Art Gallery of Ontario

De Art Gallery of Ontario is een kunstmuseum in Toronto. Het museum heeft een collectie van meer dan 68.000 werken en een oppervlakte van 45.000 m². Hiermee is het een van de grootste musea in Noord-Amerika. De werken zijn afkomstig uit de periode van de eerste eeuw tot de huidige tijd. De collectie is voornamelijk afkomstig van Canadese kunstenaars.

Hockey Hall of Fame

De Hockey Hall of Fame zowel een museum als een Hall of Fame die gewijd is aan de geschiedenis van het ijshockey. In het museum worden tentoonstellingen gehouden over spelers, teams, de National Hockey League en NHL prijzen. Bent u een fan van ijshockey, dan is een bezoek aan de De Hockey Hall of Fame zeker de moeite waard.

CN Tower

Deze toren wordt gebruikt als zendmast, maar ook als toeristenattractie. Toeristen kunnen met een lift de uitbouw bezoeken. Dit zijn een aantal verdiepingen die zich op 350 meter hoogte bevinden. Hier is een restaurant, café en meerdere uitkijkruimtes, waarvan er een aan de buitenkant zit. Gaat u naar de onderste verdieping van deze uitbouw, dan kunt u door de glazen vloer recht naar beneden kijken. Niet hoog genoeg? Geen probleem. Vanuit de uitbouw kunt u met de lift naar de SkyPod, die op 447 meter hoogte is.

Toronto Zoo

Het op 15 augustus 1974 geopende Toronto Zoo is een dierentuin van Toronto. In eerste instantie heette het dierentuin Metropolitan Toronto Zoo, maar het woord Metropolitan is later weggelaten. Het dierentuin in 287 hectare groot en daarmee het grootste dierentuin van Canada. Het is verdeeld in zeven zoogeographic regios:

  • Indo-Malaya
  • Afrika
  • Zuid-Amerika
  • Tundra Trek
  • Australazië
  • Eurasia
  • Canada

Het dierentuin heeft meer dan 5.000 dieren van meer dan 450 verschillende soorten. De leven of binnen in tropische paviljoens of buiten in wat hun natuurlijke omgeving zou zijn. Verder is er ook een Kids Zoo, Waterside Theatre en Splash Island aanwezig.