Quebec

Quebec is zowel een stad als een provincie. De stad telt ongeveer 500.000 inwoners, die Frans als officiële taal hebben. Verder ligt de Saint Lawrencerivier. Officieel werd de stad in 1608 gesticht door Franse kolonisten. In en rondom de stad is er voor de toeristen genoeg te beleven. Zo is in Quebec zelfs een Werelderfgoed te vinden. Wat er onder andere te doen is, lees u hieronder.

 

Historisch district van Oud Quebec

Dit oude deel van Quebec is door zijn monumenten zeer sfeervol. Als u in de buurt bent van Quebec, dan wordt het zeker aangeraden om een bezoek te brengen aan dit gedeelte van de stad. Het Historisch district van Oud Quebec staat sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Lees meer over het Historisch district van Oud Quebec.

Citadelle of Quebec

De Citadelle van Quebec is een militaire vestiging en de officiële woonplaats van zowel de Monarch van Canada als de gouverneur-generaal van Canada. Het is gelegen bovenop Cap Diamant, grenzend aan de Plains of Abraham in Quebec City. Deze citadel is een onderdeel van de versterkingen van Quebec City. De stad Quebec is een van de slechts twee steden die zijn omgeven door versterkingen in Noord-Amerika, de andere is Campeche in Mexico. De Citadelle is een National Historic Site van Canada en maakt ook deel uit van de Fortifications of Québec National Historic Site of Canada. Het fort ligt in het Historisch district van Oud Quebec.

Montmorency Falls

De Montmorency Falls is een waterval op de Montmorency. De watervallen liggen op de grens tussen de wijk Beauport, en Boischatel, dat ongeveer 12 km van het hart van het oude Quebec City ligt. De watervallen zijn 84 meter hoog en 46 meter breed en zijn daarmee de hoogste in de provincie Quebec en 30 meter hoger dan de Niagara Falls. Het bassin aan de voet van de waterval is 17 meter diep.

Cathedral-Basilica of Notre-Dame de Québec

In Quebec staat de Cathedral-Basilica of Notre-Dame de Québec. Het is het primaat kerk van Canada en de zetel van de rooms-katholieke aartsbisdom van Quebec. De Cathedral-Basilica of Notre-Dame de Québec ligt is een National Historic Site of Canada en is gelegen binnen de UNESCO Werelderfgoed van het Historisch district van Oud Quebec. Het kathedraal werd voor het eerst gebouw in 1647 en is sindsdien 2 keer verbrand. In 2014 the cathedral celebrated its 350th anniversary.

Château Frontenac

Het Château Frontenac dat in 1893 geopend werd is een grand hotel. Het hotel werd geopend door het Canadese spoorwegmaatschappij Canadian Pacific / Canadien Pacifique en was een van de eerste. Het luxe hotel zou het spoorwegverkeer een stimulans moeten geven door rijke reizigers aan te trekken. Doordat het gebouwd is op een hoge rots heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de de Saint Lawrencerivier. Château Frontenac dankt haar naam aan Louis de Buade, graaf van Frontenac, die tussen 1672 en 1682 en tussen 1689 en 1698 gouverneur was van Nieuw-Frankrijk. de arcitectuur van het Château Frontenac lijkt op die van Château Lac Louise in Alberta.