”Wild Life” van Canada

Wilde dieren in Canada spotten
U heeft vast weleens van de ‘Big 5’ van Afrika gehoord, maar wist u al dat Canada zijn eigen ‘Big 5’ heeft? Dit zijn stuk voor stuk bijzondere dieren die hier in het wild leven en vaak gespot kunnen worden. Er zijn veel vakantiegangers die speciaal voor de dieren en de ongerepte natuur naar Canada gaan. Niets is gaver om tijdens een tocht door de natuur een echte beer of eland in de verte te zien. In dit artikel welke dieren er nog meer bedoeld worden met de Big 5.

Beren
Het is over het algemeen bekend dat er veel beren voorkomen in Canada. Veel dierenliefhebbers hopen in Canada een echte grizzlybeer of zwarte beer in het wild te zien. Beren spotten is daarom vaak een activiteit die je onder begeleiding van een gids kunt gaan doen. Houd er overigens rekening mee dat dit gevaarlijke roofdieren zijn. Kom dus niet te dichtbij.

Wapiti’s
In de bossen kunt u wapiti’s tegenkomen. De wapiti is familie van de hert en is vaak iets groter. Ze zijn te herkennen aan hun roodbruine of bruine vacht. Deze dieren komen overigens ook graag naar weiden, bermen en golfterreinen. Er zijn bovendien plaatsen in Canada waar je ze ook op straat kunt tegenkomen.

Elanden
Een ander dier die typerend is voor Canada is de eland. Elanden zijn makkelijk herkennen door hun grote lijven, indrukwekkende geweien en bolle neuzen. Deze prachtige beesten kun je tegenkomen in bossen, natte gebieden en oevers van meren.

Walvissen
Canada is ‘the place to be’ als je altijd al een walvis van dichtbij hebt willen zien. De walvissen zwemmen rond in de wateren rond Canada. Ze zijn zowel aan de oost- als westkust te spotten. Een van de meest geschikte plekjes om walvissen te gaan bewonderen is Vancouver Island. In de zomermaanden heb je de meeste kans om walvissen te spotten.

Orka’s
Wat veel mensen niet weten is dat de orka van nature een fanatieke jager is. Ze eten vissem zeehonden en soms zelfs walvisachtigen. De orka’s zijn makkelijk te spotten. Ze zijn namelijk van boven zwart en van onder wit. Elke orka heeft ook een witte vlek net boven zijn ogen. Ze komen relatief vaak naar boven om even adem te halen.

Zo zijn er nog veel meer dieren die u kunt gaan spotten. Wat dacht u van de Canadese wolf, eekhoorn en ijsberen. Ook de bever, het nationale dier van Canada, kunt u zomaar tegenkomen.