Visum aanvragen

Als u naar Canada reist, zult u in het bezit moeten zijn van een geldig paspoort. U dient een visum aan te vragen. De voorwaarden voor een visum van Canada zijn:

  • Het paspoort moet machinaal leesbaar zijn en in kleur. Daarnaast moet uw paspoort gedurende verblijf geldig zijn en het bevat minstens één vrije pagina voor de stempel bij de douane. Tot slot is uw paspoort vrij van hoesjes en lossen papieren.
  • Bent u een diplomaat of werkzaam als stewardess? Dan hoeft u geen ETA aanvragen. Hiervoor moet u persoonlijk contact opnemen met de Canadese Ambassade.
  • Het visa is alleen geldig bij aankomst met vliegtuig. Gaat u reizen over land en zee? Dan heeft u geen visa nodig, maar wel andere reisdocumenten en identificatie natuurlijk.
  • Controleer tot slot uw ingevulde gegevens in het aanvraagformulier goed. Bij foute gegevens in het visum voor Canada bestaat er kans dat u het land niet wordt binnen gelaten.