Steden Canada

Steden in Canada

De steden van Canada hebben ieder hun eigen bezienswaardigheden en zijn allemaal de moeite waard om eens te bezoeken. Maakt u een rondreis door Canada of bent u van plan om naar Canada op vakantie te gaan overweeg dan deze steden te bezoeken. Klik op een stad om er meer te weten over te komen, zoals wat er te doen is. Bezienswaardigheden canada die niet te missen zijn.

Banff

Een schitterende stad in het zuidwesten van Canada. Ondanks dat deze stad slechts 6.700 inwoners heeft, is er genoeg te doen in de buurt. Het Banff Nationaal Park dat vlak in de buurt ligt is een van de vele toeristische trekpleisters. Lees hier meer over Banff.

Montreal

Met 1.649.519 inwoners is Montreal de op een na grootste stad van Canada. De stad die in 1642 gesticht werd, ligt in het zuidoosten van Canada. In deze Franstalige stad vindt u onder andere de oudste stad van Canada. Lees hier meer over Montreal.

Quebec

Net als Montreal, wordt ook in Quebec Frans gesproken. De stad ligt slechts 250 km ten noordoosten van Montreal. Vooral het Historisch district van Oud Quebec, dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is met zijn vele monumenten een bezoek waard. Lees hier meer over Quebec.

Toronto

De grootste en duurste stad van Canada. Behalve dat het het economische centrum van Canada is, is Toronto een van de meest leefbare steden ter wereld. Dit komt door de milieuvriendelijkheid, hoge welvaart en relatief weinig misdaad. Lees hier meer over Toronto.

Vancouver

In het zuidwesten van Canada is Vancouver te vinden. Deze stad die vernoemd is naar de Engelse kapitein George Vancouve heeft ruim 600.000 inwoners. Verder is het na Toronto de duurste stad van Canada, Na Los Angeles en New York, de belangrijkste filmproductie stad in Noord-Amerika en heeft het één van de belangrijkste havens ter wereld. Lees hier meer over Vancouver.

Victoria

Slechts 100 km van Vancouver ligt de stad op het Vancouver Island. Door middel van boten en ferry met elkaar verbonden. Met ruim 80.000 inwoners is Voctoria niet de grootste stad van Canada, maar evengoed het bezoeken waard. In deze stad is van alles te doen en te zien. Lees hier meer over Victoria.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *