Natuur in Canada

Natuur in Canada: de mooiste natuurgebieden
Een groot oppervlakte van Canada bestaat uit ongerepte natuur die elke natuurreiziger graag wilt gaan verkennen. Bekijk bijvoorbeeld deze video om een idee te krijgen hoe het eruit ziet. Canada is het land van uitgestrekte bossen, kristalheldere meren, mooie rivieren, glooiende heuvels, besneeuwde bergtoppen en prachtige stranden. Elk gebied heeft weer zijn eigen charme en mooie plekjes. Dit land beschikt daarnaast ook over veel bijzondere natuurparken. Deze nationale parken zijn een echte must om te bezoeken. Het is echter lastig om te bepalen welke natuurparken het mooist zijn. Wij hebben toch een geprobeerd om toch een keuze te maken om dit overzicht voor u samen te stellen. Veel van deze nationale parken behoren tot de werelderfgoedlijst, lees hier welke er toe behoren. Hieronder leest u welke gebieden en natuurparken vaak als de mooiste natuurgebieden van Canada worden gezien.

Banff National Park
In het zuidwesten van de provincie Alberta ligt het Banff National Park. Dit natuurgebied wordt al jarenlang als een van de meest bekende en mooiste gebieden van Canada gezien. Het Nationaal Park is onderdeel van de Rocky Mountains. Het park omvat onder andere plaatsen zoals Banff en Lake Louis. Dit nationale park staat bekend om de indrukwekkende gletsjers, bergen en azuurblauwe meren.

Jasper National Park
Niet ver gelegen van Banff National Park ligt Jasper National Park. Dit natuurgebied is iets minder bekend, maar minstens net zo mooi. Het is echter wel anders dan Banff National Park. Jasper National Park wordt namelijk gekenmerkt door de spectaculaire Colombia Icefield gletsjers, warmwaterbronnen en watervallen. Ook Maligne Lake met in het midden Spirit Island behoort tot de hoogtepunten van dit park. U kunt hier overigens ook uitstekend wintersporten en wildlife spotten.

Cape Breton Highlands National park
De volgende locatie die een vermelding in dit overzicht verdient, is Cape Breton Highlands National Park. Dit park ligt in Nova Scotia en staat bekend om het spectaculaire landschap. Cape Breton Highlands National Park is daarnaast een paradijs voor wandelliefhebbers. Tussen mei en november heb je de keuze uit maar liefst 26 wandelpaden die je allemaal langs mooie plekken brengen. De Skyline Trail en de Middle Head Trail zijn aan te raden.


Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie nationale parken en natuurgebieden op te noemen. Ben jij er ondertussen van overtuigd dat jij volgende zomer in een van deze nationale parken wilt staan? Boek hier je reis naar het indrukwekkende Canada.