Alberta Canada

Activiteiten in Alberta Canada
Alberta is een provincie in Canada die bijzonder mooi is en daarom vaak gekozen wordt als vakantiebestemming of startpunt voor een rondreis. De hoofdstad van deze provincie is Calgary. Deze stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het hoogtepunt van Alberta is echter Banff National Park met het schitterende Lake Louise. Dit is een van de meest bekende meren van Canada. Het meer heeft namelijk een unieke smaragdgroene kleur en is al door talloze fotografen vastgelegd. Het nationaal park is bovendien voor velen het gezicht van de Rocky Mountains. Een bezoek aan Banff National Park is allesbehalve saai, omdat er genoeg dingen zijn die je hier kunt doen.

Leuke dingen om te doen in Alberta
Zoals u net al heeft kunnen lezen, is het aan te raden om het nationaal park te bezoeken. In de zomermaanden heeft u de gelegenheid om te kanoën op Lake Louise, te gaan rotsklimmen of te gaan wandelen. U kunt ook uitstekend skiën, wandelen, wildlife spotten en wildwaterraften in Alberta. Het kan ook leuk zijn om de Tour van Alberta een keertje van dichtbij mee te maken. Deze wedstrijd wordt ieder jaar in september gehouden. Wilt u meer plekken ontdekken of leuke activiteiten vinden om te ondernemen in deze provincie? Bekijk dan de top 10 van dingen om te doen op Tripadvisor.

Natuur Alberta
Veel toeristen komen speciaal naar Canada om de wonderschone natuur in Alberta te komen bewonderen. Een reis naar Alberta kan namelijk gezien worden als een reis naar de Rocky Mountains. Deze provincie heeft echter veel meer te bieden. Wie hier rondreist, zal merken dat het landschap erg divers is. Je kunt bergen, gletsjers en bergmeren tegenkomen. Ook uitgestrekte sparrenwouden, een weidse prairie en bijzondere Badlands zijn hier te vinden. U raakt hier maar niet uitgekeken en uw fotocamera staat binnen de kortste keren vol. De natuur is in de provincie zo mooi om te zien, dat je niet meer terug naar huis wilt.