Banff

Banff is een stad in het Banff Nationaal Park. Het ligt langs het Trans-Canada Highway en in de Albertas Rockies. Banff is een populaire toeristenplek, die vooral bekend is om zijn schitterende bergen. Het begin is zeer geschikt voor mountainbiken, klimmen, wandelen en skiën. Met name de natuur in dit gebied is adembenemend. Bent u van plan om naar Banff te reizen en wilt u weten wat er allemaal te doen is in de buurt, lees dan verder.

Banff Nationaal Park

In de herfst van 1883 vond drie Canadian Pacific Railway bouwvakkers op de oostelijke hellingen van Albertas Rocky Mountains een grot met hete bronnen. Dit was het begin van Banff Nationaal Park, een gebied van 6.641 vierkante kilometer met gletsjers, bossen, weilanden, bergen, valleien en riviertjes. Dit was het eerste nationale park van Canada en de derde nationale park van de wereld.

Cave and Basin National Historic Site of Canada

The Cave and Basin is het laagste deel van negen zwavelhoudende warmwaterbronnen geclusterd in drie groepen op de noordoostelijke helling van Sulphur Mountain. Alle bevinden zich langs de Sulphur Mountain Thrust Fault onder Devonische kalksteen. Het water wordt geothermisch verwarmd van een geschatte diepte van drie kilometer. The Cave and Basin is het enige ondergrondse grot die groot genoeg is om te bezoeken.

Lake Minnewanka

Verblijft u in Banff, dan is een bezoek aan het meer en de omgeving er omheen zeker de moeite waard. Maak een boottocht over het meer of maak een wandeling in de omgeving. Tevens leven er veel wilde dieren in de buurt, zoals elanden, herten, bergschapen en beren. Door de bergen die het meer omcirkelen is een bezoek aan het meer en de natuur er omheen een unieke ervaring, die door vele wordt aangeraden.

Whyte Museum

Het Whyte Museum werd in 1968 geopend en bevat onderzoeks- en onderwijsmateriaal die betrekking hebben tot het cultureel erfgoed van de Rocky Mountains van Canada en andere bergen rond de wereld. Het museum, dat een archief en de bibliotheek bevat, was de inspiratie van Banff kunstenaars Peter en Catharine Whyte.

Bow Falls

Bow Falls is een grote waterval op de Bow River, die te net voor de kruising met de Spray rivier te vinden is. De watervallen zijn gelegen in de buurt van het Banff Springs Hotel en golfbaan aan de linkerkant van de River Road. De watervallen liggen op loopafstand van zowel Banff en het Banff Springs Hotel en zijn een grote toeristische trekpleister. Interessant feitje: de watervallen zijn te zien in de 1953 Marilyn Monroe film River of No Return.

Banff Upper Hot Springs

Upper Hot Springs zijn warmwaterbronnen gelegen in Banff National Park in Canada. Het is een van de negen verschillende natuurlijk voorkomende warmwaterbronnen in de buurt van Banff. Het warme zwembad is buiten en terwijl de bezoekers in het zwembad zwemmen kunnen ze over vallei naar Mount Rundle kijken. Dit geeft een schitterend uitzicht. Sinds begin deze eeuw stopt de waterstroom enkele maanden tijdens de winter. Dan wordt het water kunstmatig warm gehouden op een temperatuur van 38 ° C.